Travel Journal

16 dagen Maui 2011

(Wednesday 16 February 2011) by Luiersinjebackpack
Maui 2011- 16 dagen in het huis van Will en Abbey

En toen hoorde jullie even niks meer van ons... Tja wat zal ik daarvan zeggen.

Even 2 weken terug. Vanaf Fiji vlogen we naar Los Angeles naar de dochter van mw Roest, die we in het begin van onze reis hebben ontmoet in de buurt van San Fransisco. We hadden het advies gekregen om contact te leggen met dit echtpaar, zodat we daar konden overnachten. Uiteraard geen probleem. Een leuk stel in de leeftijd van begin 50. Eenmaal aangekomen bleek niemand thuis. Onze twijfel sloeg toe of we het wel goed hadden afgesproken. We waren aardig uitgeput na zo’n lange reis. Daar zaten we dan met heel ons hebben en houwen op de stoep voor een gesloten deur. Maarten ging op onderzoek uit en kwam even later terug dat de buurvrouw wist te vertellen dat de sleutel onder een potje was gelegd zodat wij alvast naar binnen konden, omdat de vrouw des huizes wat later zou komen ivm een vergadering! Ongelofelijk...elkaar nog nooit ontmoet en de sleutel ligt in de tuin om het ons zelf makkelijk te maken en alles te pakken wat we nodig hadden. (Achteraf bleek dat ze een mail had gestuurd naar Maarten met sleutel info, maar die wij nog niet hadden gezien) Tjonge dat was weer eens een gastvrij onthaal! Toen beiden thuis kwamen was het meteen heel gezellig en vonden ze Hennelien een heerlijke knuffel.

Toen ik hier in Maui aankwam met Hennelien wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest schrijven. We waren hier immers al geweest en veel nieuwe dingen zou ik toch niet echt gaan doen dacht ik zo...
Nu wij hier alweer 1,5 week zitten blijkt het toch wel anders. Uiteraard maak je hier van alles mee. Laat ik maar beginnen bij de vlucht hier naar toe, waar ik toch wel een beetje tegenop zag. Maarten vertrok gelukkig dezelfde tijd en daardoor konden we afscheid nemen op het vliegveld. De vlucht van 6 uur duurde gelukkig een half uur korter omdat we windje mee hadden. Hennelien voelde echter wel aan dat mama het enigszins spannend vond, want madam had uitgerekend deze vlucht niet zoveel zin om te slapen. Bij ieder huiltje dacht ik elke irritatie van mensen om me heen te voelen. Maar bij de landing bleek dat toch reuze mee te vallen, want de beste man voor ons vroeg zich af of ik Hennelien soms wat had gegeven waardoor ze zo stil was. Huh?? dacht ik, maar was uiteraard allang blij dat het allemaal best mee viel.
Eenmaal de tassen en kinderwagen bijelkaar verzameld te hebben, was 10 min later Abbey er al om ons op te halen. Heerlijk om weer zo warm ontvangen te worden. En wat heerlijk om even 16 dagen op 1 plaats te zijn, waar we onze kleding in een kast kunnen hangen, onze boodschappen in een kast kunnen zetten en onze vieze was meteen weer kunnen uitwassen...

De volgende dag had ik Maarten aan de telefoon die me vertelde dat hij een goede vlucht had gehad en in Buenos Aires was aangekomen. Ook zou hij een fiets gaan huren om door de stad te rijden en BA een beetje te gaan verkennen. Daarnaast zei hij dat het wel wat raar was om alleen te reizen en ons daarom alweer mist. Die gedachte konden we dan gelukkig samen delen. Maar desondanks de heimwee naar elkaar konden we toch ook weer gaan genieten van ons nieuwe avontuur. Maarten als reisleider in Argentinie en ik als moeder van Hennelien die op een heerlijk eiland zit midden in de oceaan.
Toen Wil en Abbey 3 dagen later vertrokken naar Thailand voor hun werk had ik ineens het rijk alleen. Ook best wel lekker. een heel huis, een auto en buiten is het zomer...wat wil je nog meer ;-) Hennelien en ik hebben de auto gepakt en zijn hier en daar wat rond gaan rijden. Dikke pret voor mevrouw, want auto rijden word ze nooit zat.
Zondags zijn we naar de kerk geweest, waar ik een jonge vrouw ontmoette (moeder van 2 kinderen) die ik de vorige keer ook al had gesproken toen we in Maui waren en die zeer enthousiast was ons weer te zien. Ze was immers gek van Hennelien en die zat dan ook nog geen 10 minuten later bij haar op schoot. We spraken na de dienst meteen af dat we de volgende dag wat zouden gaan doen samen. Heel gezellig!!
We spraken af in een park dichtbij en hadden zo wat gezelschap.
De dag daarna arriveerde Daan en Elzi uit Middelburg. Dat was helemaal leuk, want die paar dagen alleen met Hennelien waren eigenlijk mooi genoeg geweest. Heerlijk om even aanspraak te hebben en samen avonturen te beleven. Nadat ik ze had verwelkomd met een traditionele Lei (bloemenketting) zijn we naar huis gereden, waar ze vrijwel meteen hun bed in doken, vanwege de lange reis.
De volgende dag hebben we wat boodschappen gedaan voor de komende dagen en wilde we wel eens wat walvissen zien. Het is immers walvissen seizoen. En ja hoor we reden nog maar een paar minuten langs de kust en we zagen gewoon 2 keer een walvis helemaal uit het water springen! WOW! echt geweldig... wat was dat een verrassing!! Zo van: “ Welkom op Maui!”
Het is bizar hoe goed ze te zien zijn vanaf de kust en hoeveel walvissen je ziet. Ze zitten werkelijk overal. Het schijnt dat Maui de beste plaats is om ze te zien omdat er zo ontzettend veel zitten. Zo ongeveer komen er jaarlijks 20.000 vanuit Alaska naar de warme wateren van Hawaii gezwommen, waarvan alleen al ongeveer 7000 op Maui. Ze komen hier voor honeymoon en het krijgen en opvoeden van baby’s ☺
De volgende dag regelde we dat we met een ‘whale watch’ mee konden. Nu de walvissen bekijken van dichtbij. Ook deze foto’s liegen er niet om. We hoopten alleen dat er nog eens 1 zou springen voor mijn camera, maar dat is helaas nog niet gebeurd. Wie weet komt deze nog.

Daan en Elzi genieten volop en Hennelien en ik vinden het super gezellig dat ze er zijn. We gaan er elke dag op uit om zoveel mogelijk te zien van het eiland. Routes langs de kust rijden, winkelen als het regent, snorkelen, zwemmen enz.
Vandaag zijn D&E er alleen op pad, want Hennelien werd vanmorgen met verhoging wakker. En wanneer je ziek ben is het beste plekje ‘thuis’ en bij mama.
Morgen hopen we nog een keer te gaan snorkelen, want hier zitten behalve walvissen echt hele mooie vissen en... zeeschilpadden.
De dag daarop (donderdag) zullen Daan en Elzi weer terug vliegen naar NL en zit hun vakantie er weer op. Wat gaat de tijd snel! Hennelien en ik vliegen vrijdag weer terug naar LA en dan ontmoeten we onze liefste Maarten en papa weer!!!

Lieve mensen, bedankt voor alle lieve reacties en berichten! Maarten hoopt van het weekend zijn verhaal bij te werken met zijn foto’s! Het gaat heel goed met hem, geniet enorm van het landschap en de groep. En uiteraard krijgt iedereen een hartelijke groet van hem!

Alle goeds en liefs van ons,

Lydia en Hennelien

  • Wonderful!! by Fie
  • eind in zicht by MOEPS
  • Wauuwie! by Emily.
  • Fijn! by Ellen
  • mariadenhertog@gmail.com by mariadenhertog@gmail.com
  • haaaaiii lieve schatjes by mariekje
  • Liefs uit Soest by H&E
  • Gezond weer thuis! by Moeps
  • Wat een heerlijkheid by Lies


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active