Travel Journal

Kamperen,kamperen,kamperen

(Sunday 16 January 2011) by Luiersinjebackpack
Helaas vliegen de weken hier voorbij en is het alweer tijd voor een nieuw verhaal. Niet dat we die verhalen nou zo erg vinden maar wel dat de tijd zo ongeleufelijk hard gaat. Als je veel meemaakt en ook nog is veel lol hebt is een week zo voorbij.
Zo ook deze week. We verblijven dit weekend in Oamaru. Een paar uur onder Christchurch.

Landen op Fox Glacier
Landen op Fox Glacier


De week begon op een hele andere plek, Reefton (zoals wij het eiland hebben rondgereden, ongeveer 1500km hier vandaan).
Door een miscommunicatie (helaas de schuld van de eigenaar ;-) bij het hostel vorig weekend moesten we plotseling zondagmiddag op zoek naar een andere slaapplek. Op uitnodiging van iemand die we in de kerk van Reefton spraken was die miscommunicatie zo opgelost. Onverwachts resultaat: slaapplaats bovenop een heuvel, prachtig uitzicht en heerlijk diner. Helemaal super.
Maandagochtend via de westkust richting de gletsjers gereden bij Mount Cook. Het begin van de route was aardig bewolkt maar hoe dichter we bij de gletsjers kwamen hoe mooier weer dat het werd. Eenmaal aangekomen in Franz Josef scheen het zonnetje heerlijk. Iedereen voorspelde regen aan de westkust, helaas maar waar, wij hadden zon.
Omdat we enige tijd flink wat geld hadden uitgespaard met kamperen en zelf eten koken besloten we bij de gletjers iets te doen wat we al langer wel eens wilde doen...een helikoptervlucht. Vliegen over Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Nadat we ons tentje bij de kust hadden opgezet vlogen we vlak voor zonsondergang over de gletjers en hoge pieken van het zuidereiland. Dat was spec-ta-cu-lair...
We kregen alle drie de glimlach niet van ons gezicht toen we in ons tentje lagen. De glimlach ging pas van ons gezicht toen we, de volgende dag, 300km zuidelijker in een regen en zandstorm terechtkwamen. Niet zo’n hele heftige maar wel een die het uitzicht flink belemmerde. Eenmaal in de buurt van Queenstown werd het weer helderder en konden we genieten van helderblauwe meren en donker groene bergen. Iets wat hier niet te beschrijven is. Je moet er gewoon voor naar Nieuw-Zeeland komen. De fjorden, het water, de sneeuw,de gravelwegen, de vogels, de bergtoppen.
Queenstown is een erg mooie stad in het midden van het zuidereiland maar ook erg populair bij de overige bezoekers van Nieuw-Zeeland. Heel erg populair zelfs en dus ook heel erg druk. We reden het stadje door en gelukkig werd het na 10 minuten rijden al een stuk rustiger. Via gravelwegen en zandpaden kwamen we uiteindelijk in Kinloch aan. Lekker afgelegen en heerlijk rustig. Aan een groot meer genoten we van de zonsondergang.
Nog even een heel vervelend ding delen met jullie. De westkust van het zuidereiland zit vol (en dan ook echt vol) met zandvliegjes. Ze zijn overdreven klein maar kunnen gemeen bijten. Terugbijten heeft geen zin. Als ze vervolgens gebeten hebben en je krabt aan de jeukende bult wordt het alleen nog maar erger. Eigenlijk zijn ze gemener dan muggen want die zie je tenminste nog aankomen. Bij de gletjers zaten er tussen de binnen en buitentent ongeveer 100(!) van deze vliegjes. Omdat Nieuw-Zeeland zo mooi is nemen we de vliegjes maar voor lief.

De volgende dag zijn we op ons gemak naar (de provincie) Fjordland gereden. De naam zegt het al.... veel fjorden, veel meren, veel water en mooie bergen.
De omgeving had wat weg van de Marlborough Sounds maar dan groter, ruiger en wilder.
We reden naar Manapouri en kochten voor de volgende dag kaartjes voor een boottocht naar Doubtful Sounds. Doubtful Sounds is alleen te bereiken met de boot. Geen wegen, geen auto’s.
We kampeerden in de buurt van het dorp en waren de volgende ochtend precies op tijd voor de boot (Hennelien moest nog even snel een schone luier voor vertrek waardoor we wat laat waren, tot ongenoegen van de kapitein).
De boottocht bracht ons ver in de afgelegen Sounds. We hadden opnieuw helder weer waardoor we de omliggende bergen goed konden zien. Doubtfull sounds is de 4e natste plek op aarde met op het hoogste punt een regenval van 16 meter in 2009. Donderdag was het zonnig en droog... ;-) Erg genoten dus.
En bij de uitmonding in zee een paar Albatross vogels gespot. Volgens ons zijn die zeldzaam (foto is helaas niet super gelukt maar toch). Albatross vogels zijn de “grootste” vogels ter wereld. In ieder geval in de breedte want ze hebben de langste spanwijdte.
’s Avonds weer heerlijk geslapen. Wel koud met 3 graden. Met geleende dekens viel het nog mee.
De volgende ochtend zijn we naar Dunedin gereden. Het oudste stadje van Nieuw-Zeeland en gelegen aan de Oostkust. We hadden gelezen dat je vanaf Dunedin met een oude stoomtrein landinwaarts kon (en dezelfde dag weer terug naar Dunedin) en het duurde daarom niet lang of we zaten met z’n drieen in een trein uit 1900. Hij klapperde aan alle kanten en van snelheid hadden ze ook nog niet veel begrepen in 1900. Maar hierdoor konden we wel enorm genieten van de prachtige omgeving.
Na dik 4 uur hobbelen kwamen we weer terug in Dunedin. Hennelien vond de treinreis precies lang genoeg duren en viel in de auto direct in slaap.

We kozen ervoor om vrijdagavond nog door te rijden naar Oamaru. Een stadje ten noorden van Dunedin, op ongeveer 120km afstand.
In Oamaru kende we via via een geemigreerd Fries gezin waar we het weekend zouden verblijven. Na 1.5uur rijden werden we heel vriendelijk ontvangen op de boerderij van familie Edzes.
Inmiddels zijn we alweer 2 daagjes hier en het is erg gezellig.
We hebben een rustige zondag gehad en zijn met hun meegeweest naar de Hervormde kerk in Oamaru.

Morgen hoopt Ies sr. (www.avantareizen.nl) met 13 deelnemers te landen in Christchurch (hier ongeveer 3 uur rijden vandaan). Ik weet niet wie z’n Nieuw-Zeeland reis eerder gepland had maar in ieder geval zijn we hier allebei tegelijk ☺

We gaan de groep van het vliegveld halen en morgen met hun kamperen. Ook dat word vast erg gezellig...

We willen iedereen weer bedanken voor alle reacties en later deze week weer meer van ons!

 • HELI??!!! by De Schupjes
 • Vogels spotten by HannaH
 • brokje by marieke
 • mooi by caroline schimmel
 • bezoek ies en groep by fam den hartog
 • twee brokjes by Moeps
 • Ik sla steil achterover by Femke
 • een opkikker by Moeps
 • Wauw by Han en Puck
 • ontmoeting by familie de kruijf
 • Kusjes by Emily


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active