Travel Journal

Aloha Hawaii

(Monday 20 December 2010) by Luiersinjebackpack
De week begon met een autoritje vanuit Hana weer terug richting Kahului (hoofdstadje Maui).

Baai West-Maui
Baai West-Maui


Maui is eigenlijk in 2 delen te verdelen. Links een vulkaan, rechts een vulkaan. Rechts de hoogste vulkaan, namelijk Haleakala. Tussen beiden vulkanen is een vlakker gedeelte. Niet zo vlak als Nederland.
Hana, waar we het weekend verbleven, bevind zich aan de oostkust van Maui.

De heenreis naar Hana hadden we via het Noorden gedaan. De terugreis vanaf Hana naar Kahului wilde we via het Zuiden doen. Nu zegt men dat je voor die zuidelijke route een 4x4 nodig hebt. Nou, hebben wij even mazzel, op onze auto zitten namelijk stickers geplakt met daarop 4x4 dus dan moet het lukken. Na enige kilometers rijden hield het asfalt op en werd de weg gravel en begon het al aardig te hobbelen (tot groot vermaak van Hennelien). Maar het begon niet alleen te hobbelen, de weg werd ook nogal erg smal. Het was nog wel veilig trouwens. De uitzichten daarentegen waren betoverend. Af en toe namen we nog een zijweg. Het was werkelijk schitterend.

Na heel wat bochten en kuilen kwamen we uiteindelijk in Kula aan (15km voor Kuhalui). Het laatste stuk van de route was weer asfalt en dat stuk ging heel wat vlotter.
In Kula hadden we een nieuw onderkomen voor de komende nachten gevonden (dit adresje hadden we via via gehoord). Wat we precies konden verwachten wisten we daarom niet maar dat is juist iets wat ons altijd wel aanspreekt. Eenmaal in Kula bleek ons nieuwe onderkomen een voormalig soort bejaardentehuis. Het was behoorlijk vervallen, 3 weken geleden gekocht, maar een stel lokals waren druk bezig om het wat op te knappen. We kregen een eenvoudige kamer toegewezen. We bleken de eerste gasten dus veel inboedel was nieuw. De rest niet. De badkamer was oud maar het bed nieuw. Er hingen geen gordijnen maar we hadden wel nieuwe lakens op bed. We hebben er in ieder geval heel erg lekker geslapen en de omgeving sprak ons wel aan.

Afgelopen week hebben we veel gevaren. We zijn meegeweest op een grote catamaran en hebben gesnorkeld, met schilpadden gezwommen en walvissen gespot. Woensdagochtend vroeg zijn Maarten en Will met een speedboot naar een ander eiland (Lana’i) gevaren en hebben daar wat nieuwe snorkelplekken opgezocht. Maarten had die ochtend de mazzel springende walvissen te zien. Veel walvissen zijn momenteel onderweg van Alaska naar o.a. de eilanden bij Hawaii. Inmiddels zijn er al honderden hier aangekomen. Jaarlijks komen er hier rond de 20.000(!).

Op advies van Will&Abbey hadden we woensdagavond een tafeltje gereserveerd bij “Mama’s Fish House” in Paia. Voor ons klonk dat als een lokaal restaurantje waar we even een harinkje konden eten. Will zei er wel bij dat er meer te halen was dan alleen haring en dat het eten er erg lekker was. Abbey had aangeboden om een paar uurtjes op Hennelien te passen zodat Lyd en ik samen uit eten konden.
Wij in ons oude gedeukte autootje naar Mama’s. Bij de ingang van het restaurant werden we opgewacht door twee heren keurig in pak die zowaar onze portieren openende. Of we wilde uitstappen zodat een van hen onze auto kon parkeren... Dit bleek geen haringtent maar een heus luxe restaurant. In verband met onze reservering konden we eigenlijk ook niet meer terug. Enigsinds verbaast over dit ontvangst werden we via een tuin met fakkels en het strand uiteindelijk aan een tafeltje gezet met zicht op zee.

Het eten was super en de sfeer op en top Hawaii. We hebben een heel fijn avondje gehad samen, kun je wel geloven.

Het rechtergedeelte van Maui hadden we afgelopen weekend rondgereden, nu rest ons nog het linker gedeelte. Donderdag leek ons de geschikte dag om een rondje West-Maui te doen. Op de kaart was een prachtig weggetje te zien en na wat rondvragen bij de lokale bevolking bleek die weg stukken minder populair en bekend als de “Road to Hana”. Dat beviel ons wel. Waarom die niet zo populair is begrijpen we echter niet want hij bleek zeker niet minder mooi als de weg naar Hana.
De weg was een behoorlijk gekronkel en gehobbel maar werkelijk prachtig. De ene baai na de andere. Lydia ontdekte zelfs spelende walvissen in zee toen we bij een van die baaien Hennelien haar luier verschoonde.

Op uitnodiging van Will&Abbey werden we daarna ’s avonds ergens op het strand verwacht voor een Luau. Een Luau is een traditioneel feest van Polynesiers. Er word een varken geslacht met allerlei traditionele voorstellingen. Het was bere interessant, bere gezellig en we hebben flink genoten.

Vrijdagavond hielden Will en Abbey nog een feestje voor vrienden. Wij waren ook van de partij en ook daar was het gezellig. Een typisch Amerikaans feestje waarbij iedereen zelf gebakken koekjes en taartjes mee nam. Dat vonden wij natuurlijk niet erg. Al die koekjes dan. We hebben veel vrienden en buren van Will &Abbey ontmoet. Als we net zoveel koekjes aten als de gemiddelde aanwezige dan waren we flink misselijk geworden. We hebben in ieder geval erg ons best gedaan. De tafel stond overvol en alles moest op. Alles ging ook op...

Momenteel zijn we in Makawao en sluiten ons verblijf op Maui af in een Bed&Breakfast. De B&B is een grote houten hut op de berghelling van Haleakala. Eenvoudig en opnieuw erg genieten. We ontdekte zojuist nog een ware jacuzzi in de tuin. We konden echter alleen de aan/uit-knop vinden en niet de knop van de temperatuur. Het bad stond op ongeveer 45 graden (i.i.g. knetterheet) afgesteld waardoor we na 10 minuten alweer naast de jacuzzi stonden in plaats van erin...

Morgen willen we naar een kerkelijke gemeente in Wailuku gaan. We hebben weer zin in de zondag na een redelijk volle week.

Hennelien krijgt trouwens haar eerste tandje! Hierdoor verbruikt ze wel twee keer zoveel luiers. Hopelijk doen ze maandag niet al te moeilijk bij de douane met zo’n berg nappy’s in mijn backpack.

We hopen volgende week vanaf het Noordereiland van Nieuw-Zeeland jullie weer genoeg te vertellen hebben.

Namens iedereen hier, Aloha!!
M.

 • Hi by Ellen
 • aloha auinala (Goedemiddag) by Femke
 • echt wintertje hier! by moeps
 • wow by Elisa
 • ........en wij hebben sneeuw by Bertus
 • Wauw by Woutine
 • Aloha! by De Schupjes
 • Christmastime on the beach!! by Fie
 • Wouw! by Anneloes
 • Aloha by Eric en Janneke
 • Tja... by Hermienos
 • bijna kerst. by "de timmermannetjes "&
 • Lichte jaloezie.... by Marianne van der Hoek


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active