Travel Journal

van San Francisco naar Maui

(Monday 6 December 2010) by Luiersinjebackpack
Terwijl de meeste van jullie ingesneeuwd onder de sinterklaascadeautjes liggen genieten wij van een behoorlijk mooie omgeving en fijn verblijf bij familie Boersma. We worden erg verwend en hoe hun wonen is bijzonder plezierig. We hebben een paar foto’s gemaakt en op het blog gezet. In verband met verdere jaloezi houden we de mooiste foto’s maar voor thuis.

Afgelopen donderdag zijn we naar het centrum van San Francisco geweest. Het was een redelijk bewolkte dag maar dat kon ons erg weinig schelen. Wat een fantastische stad!!
Meneer Boersma kende de stad op zijn duimpje en we reden gemakkelijk naar de mooiste plekjes. Heerlijk gegeten op Fishermans Wharf, taartjes gehaald in Chinatown (in taarten bakken zijn die Chinezen ook helden), gevangenis Alcatraz en ons verbaast over de steile straatjes en steegjes in het centrum.
Een van de hoogtepunten van de dag moest echter nog komen... Golden Gate Bridge.
De meeste bezoekers van deze brug gaan daar overdag naar toe en maken prachtige foto’s van een donkerrode brug met op de achtergrond een blauwe lucht. Wij besloten het iets anders te doen en bij nacht over de brug te wandelen.
De keus om het bezoekje bij nacht te doen bleek formidabel!!!
Door de verlichting op de brug kleurde deze rood, maar vooral goud (gold...). Aan beide zeiden van de brug een grote poort (gate... vandaar die naam he). Duizenden, tienduizenden, auto’s reden af en aan. Dat het al wat later was maakte het niet minder druk.

Golden Gate
Golden Gate


Toen Lydia en ik, vanaf een hoge heuvel, naar de goud gekleurde poorten zaten te kijken moesten we beiden denken aan een andere gouden poort. Een die nog komt. De Gouden Poort. Waar straks ook tienduizenden onderdoor mogen gaan... We hebben genoten.

Hennelien is vaak erg vrolijk. Als ze dorst heeft dan laat ze dat horen maar verder genieten we enorm van elkaar. Ze krijgt ook wat meer aandacht als thuis.
Het 100% met elkaar zijn bevalt ons uitstekend. Met familie Boersma is het ook erg gezellig.

Vrijdag zijn we naar een park gereden aan de Grote Oceaan. In het park staan Redwoods-bomen. Sommige zijn hoger als de Lange Jan in Amersfoort. Jan uit Amersfoort is 92 meter lang.
Na de bomen hebben we in het kustplaatsje Santa Cruz wat gegeten. Santa Cruz is het geboortedorp van Jack O’neill. De man die wetsuits uitvond voor het surfen in de kou (een fantastische uitvinding) en tegenwoordig een aardig kledingmerk heeft, ook in Nederland.

Zaterdag was een rustig dagje. Dorpjes bezocht, winkels bekeken, in de zon gezeten, rondje gereden (lees: laten rondrijden). Zoals we al vertelde woont familie Boersma hier zeker niet minder mooi als in Lage Vuursche. We genieten hier volop. Voor het uitzicht vanuit de woonkamer hier zouden vele geld neerleggen. Voor de oprit staan zelfs met enige regelmaat wat reeen te relaxen. Onze slaapkamer is erg prettig. Ook groot. Onze backpacks hebben alle ruimte.
We zien inmiddels ook wel uit naar het kamperen. Volgende week misschien al en anders sowieso in Nieuw-Zeeland. Kamperen is iets waar we altijd extreem van genieten.

Zondag zijn we in Alamo naar de kerk geweest. De gemeente van familie Boersma als ze thuis zijn. Groot en heel goed georganiseerd. Een warme gemeente met een prachtig koor. We kregen een aansprekende boodschap mee naar huis.

Morgen vliegen we richting het eiland Maui. Maui is een van de acht grote eilanden van Hawaii. Volgens kenners het mooiste eiland. Hawaii heeft overigens 137 eilanden maar die andere 136 willen we een andere keer doen. We zullen eerst een nachtje in Honolulu slapen voordat we dinsdagochtend doorvliegen. Daar staan Abbey en Will (echte Polynesiers) met hun kids ons op te wachten. De eerste dagen zullen we bij hun logeren.

Volgende week hopen we dus weer genoeg met jullie te delen!

Vanaf deze plek willen we iedereen nog bedanken voor alle leuke reacties,mailtjes en smsjes.

Groeten,
Maarten,Lyd en Hennelien.

  • "ma en marieke by "wasdag
  • Alle by Raoul Chamuleau
  • machtig mooi by Toon&Gris
  • tjonge jonge by lhuissen@hetnet.nl
  • Incredible!! by Fie
  • tot in Australie! by Lydia
  • van San Francisco naar Maui by Corrie Teertstra
  • Ge-Wel-Dig by Erica (ontmoeting)
  • Fijne reis! by Klaasje
  • Tot ziens in NZ by Jos


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active