Travel Journal

Pacific Highway

(Thursday 2 December 2010) by Luiersinjebackpack
Los Angeles hebben we inmiddels achter ons gelaten.
Het is een leuke stad maar na 2 daagjes hadden wij het wel weer gezien. Toch nog even kort over die stad...
Zaterdag hebben we een rondje gereden door Beverly Hills en Hollywood. Hier schijnen veel bekende "wereldsterren" te wonen. Nu heeft dat niet echt onze interesse maar het gebied is erg groen en er liggen enorm mooie parken. De meeste huizen die we zagen waren ook van mooi en groot formaat. Onder het genot van een glaasje bier heb ik mij nog even verlekkerd aan de vele nieuwe Ferrari's en Rolls Royces die voorbij kwamen rijden. Uiteindelijk hebben we in een goedkoper gedeelte van de stad een hostel gezocht.

We wisten dat er grote (moderne) kerken zijn gebouwd op aarde maar zo'n groot kerk-complex als die van Crystal Cathedral ging iets verder als onze fantasie samen. Een enorm gebouw met veel bijgebouwen. De mensen waren erg vriendelijk, het orgel groot en het gaf een mooi geluid maar het belangrijkste van de dienst (de inhoudelijke preek) vonden we beiden wat kort en helaas niet erg inhoudelijk. Na de dienst hebben we nog een Nederlandse preek geluisterd over de bruid en de Bruidegom.

Tussen Los Angeles en San Francisco ligt de Pacific Highway. San Francisco ligt ongeveer 500 miles noordelijker dan LA en de route langs de kust daar naar toe werd door velen aangeraden. Hier waren we het na 10 miles rijden al mee eens. De plaatsen langs de kust zijn wat toeristisch (iets wat we doorgaans zoveel mogelijk vermijden) maar het toeristische bleek vanwege het seizoen erg mee te vallen. De route was super mooi. Roofvogels en zeeleeuwen in overvloed.

Kustroute
Kustroute


Hennelien slaapt in de auto overigens lekker veel en is ze wakker dan speelt ze vrolijk. Om de 1 a 2 uur maken we een langere stop in een dorp of langs het strand. We wandelen wat rond, eten ergens iets en stappen na nog wat geklets met lokale mensen weer in de auto. Luiers verschonen doen we ook vaak. Hennelien heeft onze Nederlandse luiervoorraad bijna volgep....

Via via waren we er in NL achtergekomen dat er ergens op onze route nog een van oorsprong Nederlandse 82-jarige tante van een kennis zou wonen (lekker ingewikkeld maar goed...). We besloten een klein beetje (paar uur) van onze route af te wijken en deze tante maar is op te zoeken. Het kleine beetje afwijken bleek al gauw een groot beetje en vlak voor het donker kwamen we aan in het plaatsje Waterford. Via de plaatselijke apotheek kwamen we aan het juiste adres van tante, genaamd mevrouw Alice Roest (nader te noemen, Els). Bij het aanbellen voelden we ons wat ongemakkelijk door ons late en ook nog eens onverwachtse bezoek maar Els vond dat werkelijk geen probleem. Bij de kachel hebben we tot laat gezellig gekletst over van alles en nog wat. Els bleek van dat kletsen wel te houden. We kregen een heerlijk bed toegewezen met daarop 7 dikke dekens. Die 7 dekens waren niet echt nodig maar Els had het snel koud en het bed werd met enige regelmaat door haar zelf gebruikt. Vandaar... We sliepen heerlijk, bakte de volgende ochtend nog 4 eieren en namen afscheid van deze lieve vrouw.

Vanaf Waterford was het nog maar een klein stukje naar Alamo, het dorpje waar meneer en mevrouw Boersma wonen. Het ligt vlakbij San Francisco en het gebied is werkelijk fantastisch mooi. Tot na het weekend zullen we bij hun verblijven en samen met hun zullen we ook SF gaan bezoeken. Over het heerlijk verblijf hier en het bezoek aan die stad later meer...

  • WOW by Femke
  • From Soest by Your pastor and his wife
  • Rianne by Rianne
  • berichtje amersfoort by moeps
  • koud by dick wilma
  • Hier sneeuw, daar zon! by Han en Puck
  • Bertus en Bart by Bertus en Bart


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active